Lelić

Na obroncima planine Povlen, nedaleko od Valjeva nalazi se mala, ali prekrasno uređena škola u Leliću. Počela je sa radom davne 1902.godine i sa manjim prekidima radi i do danas. To je četvororazredna škola sa dva kombinovana odeljenja od po dva razreda i PP grupom.

IMG_8227

uk

ž

m

učitelj

I

3

1

2

Slavica Bijelić

II

7

2

5

Slavica Bijelić

III

5

4

1

Vesna Krstić

IV

6

3

3

Vesna Krstić

pp

9

4

5

Marina Teš

ukupno

30

14

16

 

Sem računara i video-bima posedujemo i druga nastavna sredstva neophodna za rad. Imamo igraonicu, etno-kutak i veoma lepo opremljenu biblioteku koja se redovno osvežava novim knjigama.

IMG_1534

Osim redovne nastave, učenici se rado iskazuju kroz razne sekcije, kao što su: sportska, likovna, literarna i dramsko-recitatorska sekcija.

PREDŠKOLSKA GRUPA

Pripremni predškolski program u našoj školi pohađa devetoro dece. Program ostvaruju vaspitač Marina Tešić i pripravnik volonter Vesna Lazić.  Učenici pored obaveznog programa aktivno učestvuju i u svim kulturnim sadržajima škole. Učestvovali su na priredbama koje su održane povodom Nove godine, Svetog Save i Osmog marta, sada spremaju završnu priredbu za jun.

Uređuju kutak za roditelje, gde se izlažu njihovi radovi u duhu godišnjih doba kao i aktuelnih praznika

IMG_1538

SARADNJA SA RODITELJIMA:

U cilju kontinuiranog praćenja rada svoje dece, njihovog odnosa prema radu, napretka u savladavanju plana i programa, kao i uspostavljanju efikasnije saradnje sa učiteljima, u školi se sem redovnih roditeljskih sastanaka organizuju i individualne posete roditelja, tzv.“Dan otvorenih vrata.“

 

MANIFESTACIJE:

U školi i van nje se održavaju razne manifestacije i sportska i druga takmičenja.

****Tokom meseca oktobra u okviru Dečje nedelje imali smo veoma bogat i sadržajan program.

Decja nedelja 1.

****Novogodišnja priredba u školi je bila posećena a imali smo i čast da budemo gosti na pozorišnoj predstavi „Sibirska princeza“u izvođenju kreativne radionice „Pinokio“ u Centru za kulturu u Valjevu.

****Školska slava Sveti Sava se tradicionalno obeležava u našoj školi, tako što učenici najpre recituju u manastiru Svetog Nikolaja, a potom sa svečanom litijom dolaze u školu, gde se uz slavsku sveću i kolač održava recital u čast Svetom Savi.

SV. SAVA3

****Povodom 8. marta pravili smo čestitke i poklone mamama i bakama, a zatim ih izmenadili priredbom.

****Vrbica (Cveti) dan posvećen Hristovom ulasku u Jerusalim-obeležili smo svečano uz priredbu održanu u porti manastira Svetog Nikolaja.

VRBICA 1

 **** U susret raspustu…

Farbali smo uskršnja jaja, pripremajući se za najradosniji hrišćanski praznik, radujući se istovremeno predstojećem raspustu.